Troje uhapšenih u međunarodnoj akciji u BiH

Hronika

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i SIPA po nalogu Suda BiH proveli su opsežnu međunarodnu akciju kodnog naziva “Nasljednik”, prilikom koje su uhapšene tri osobe.

U ranim jutarnjim satima, započeta je koordinisana policijska akcija usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za krivičnih djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Pretresi su izvršeni na ukupno tri lokacije na području Istočnog Sarajeva, Pala i Prnjavora, a pretresaju se objekti, vozila i predmeti koje koriste osumnjičeni, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Uhapšeni su Stjepan Lazarević, zvani Braco, rođen 1953. godine na Palama, Bojan Segić, zvani Debeli rođen 1977. u Prnjavoru i Vlastimir Tomić, zvani Šuker-Šuca, rođen 1960. godine u Valjevu.

Jutrošnja akcija i hapšenja dio su višemjesečne istrage koja je urađena po nalogu Tužilaštva BiH, a koju su realizovali policijski djelatnici SIPA i MUP-a RS, u suradnji sa kolegama iz Austrije.

Odnosi se na osobe koje su osumnjičene da se bave međunarodnim krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuana “skunk”, uzgajane u posebnim i kontroliranim uslovima, sa povećanim nivoom opojne materije THC, a koja se sa teritorije Republike Albanije, krijumčari u BiH, te djelom prodaje u BiH, a djelom krijumčari prema zemljama EU, gdje kilogram ove opojne droge na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od 3.000 evra, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni trojac čini organizovanu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju opojne droge, koju su u dva navrata, u količinama od 4-6 kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiteljima SIPA, navedeno je.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina opojne droge.

Nakon izvršenih pretresa i privođenja osumnjičenih, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, navodi se na koncu saopštenja pristiglog iz Tužilaštva BiH.

(NN, N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *