Sarajevo: Muškarac pretučen do smrti

Hronika

Muškarac A.M (50), nastanjen u Sarajevu, sinoć je preminuo nakon što je pretučen u ulici Džamijska u naselju Hrasno, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako se navodi u saopštenju, sinoć oko 22 sata, Druga policijska uprava obavještena je da su tri nepoznate osobe napale i pretukle jednu osobu. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli tragove krvi i oštećeno putničko motorno vozilo marke “golf 5”.

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je istog dana u 22:45 sati obavijestio da se u stanu, ulica Džamijska, opština Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba sa povredama glave i leđa. Ljekar je oko ponoći konstatovao smrt ove osobe.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Naložena je obdukcija tijela ubijenog.

– Nastavlja se rad na rasvjetljavnju i dokumentovnaju krivičnog djela ubistvo, identifikaciji i pronalasku izvršilaca – saopšteno je iz MUP KS.

Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *