Centru za socijalni rad ukrali golfa starog 30 godina

Hronika

Da lopovi ne biraju ni plijen ni žrtvu, svjedoči primjer iz Sokoca, gdje je ukraden golf “dvica” star oko 30 godina, a koji je do prije nekoliko godina koristio lokalni Centar za socijali rad.

Iza ove nesvakidašnje krađe, koja bi se mogla svrstati u rubriku “vjerovali ili ne”, stoje kradljivci koji su ili previše hrabri ili previše ludi, jer su rizikovali i iz jako frekventne ulice odvezli “nijemca”, od kojeg se, s obzirom na tržišnu vrijednost ovih polovnjaka, neće mnogo okoristiti.

Izvor pojašnjava da je riječ o vozilu u vlasništvu “Robnih rezervi”, koje su ga na korištenje ustupile sokolačkom Centru za socijalni rad.

“Kada im je Vlada Japana donirala novo vozilo, radnici Centra za socijalni rad su taj stari golf parkirali na parking, nedaleko od zgrade Centra. Vraćene su tablice, jer je golfu registracija istekla”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje ovog slučaja.

Kako dodaje naš sagovornik, radnici Centra za socijalni rad su juče primijetili da je stari golf “ispario” s parkinga, što ih je poprilično iznenadilo, te su to odmah prijavili policiji.

“Vjerujte da ne znam kada je golf ukraden, ali se pretpostavlja da se to desilo tokom noći, jer je parking gdje je bio parkiran u kompleksu stambenih zgrada i na oku je apsolutno svima. Ma, da ne povjerujete”, kaže naš izvor.

Nezvanično saznajemo da je iz golfa bio izvađen akumulator, pa su kradljivci morali dobro da se pripreme za ovu krađu.

“Ko god je auto ukrao, sve je morao fino isplanirati i pritom paziti da ga neko ne zatekne. Pretpostavljamo da su lopovi auto možda i odšlepali, jer akumulator nije bio u njemu. Pritom su morali i da mu razvale bravu, jer je bio zaključan”, zaključuje naš izvor.

Policijskoj stanici Sokolac, kako je saopšteno, prekjuče je prijavljena krađa tog golfa, koji je bio parkiran na parkingu u Ulici Mihajla Bjelakovića u Sokocu.

Nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *