Nestala majka dvoje djece, suprugu javila da je oteta i da se nalazi u Sarajevu

Hronika

Zenička policija već šest dana traga za Alzinom Delić, suprugom i majkom dvoje djece, kojoj se gubi svaki trag nakon što je napustila kuću roditelja u selu Kolići kod Zenice.

Njen nestanak MUP Zeničko-dobojskog kantona prijavio je suprug Hadin koji je bezuspješno pokušavao da je nazove iste noći iz porodične kuće u mjestu Janjići.

Kontakt su ostvarili u četvrtak poslijepodne kada mu je Alzina u kratkom razgovoru kazala da je oteta, odvezena u Sarajevo i da joj je potrebna njegova pomoć.

U razgovoru za Klix.ba Hadin je kazao kako je njegova supruga liječena na psihijatriji zeničke bolnice te da je nestajala dva puta. Kako kaže, neki ljudi su je vrebali preko interneta.

-Opominjao sam je za Fejsbuk i govorio kako joj to ne priliči jer je pokrivena žena. Sada postoje priče da je u Sarajevu, ali ja ništa ne vjerujem dok ne vidim svojim očima jer ljudima ne mogu vjerovati – govori Hadin.

Portparolka MUP ZDK Aldina Ahmić za Klix.ba je rekla kako je potraga za nestalom još uvijek u toku te da više informacija ne mogu dati u javnost.

Alzinin suprug je na kraju dodao kako se nada da će je pronaći.

Policija je angažovana, oni je traže i to sam prepustio njima. Sada moram držati svoju djecu na očima jer ne znam šta se njima može dogoditi – zaključio je Hadin.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *