Milić zbog vode sa četiri hica u glavu ubio komšiju

Hronika

Protiv Ilije Milića (71) iz Kotor Varoša banjalučko tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog sumnje da je sa četiri hica u glavu ubio svog komšiju Vasilja Kneževića u zaseoku Pilipovina kod Kotor Varoša.

Motiv ubistva je dugogodišnja svađa zbog vode, odnosno lokalnog vodovoda. Ubistvo je počinjeno 10. aprila ove godine, a nakon što je Milić usmrtio Vasilja on je pokušao ubiti i njegovog oca Nedeljka.

Prema optužnici, Milić je 10. aprila u jutranjim časovima uzeo automatsku pušku i krenuo prema zaseoku Potok sa namjerom da ubije Kneževića, sa kojim je zadnjih godina imao probleme oko seoskog vodovoda.

– Sakrio se iza bukve i čekao Vasilja da naiđe, jer je on obično u to vrijeme vodio goveda na pašu. Kada je Knežević naišao, osumnjičeni je sa udaljenosti od dva metra ispalio više metaka prema Kneževiću – piše u optužnici.

Tom prilikom dva metka pogodila su Vasilja u lobanju, dva u predjelu lica, a jedan je zahvatio prednji dio lijevog ramena i predio vrata. Od ovih povreda došlo je do razorenja mozga i trenutne smrti Vasilja.

– Poslije toga Milić sa puškom u ruci odlazi svojoj kući, gdje telefonom poziva Policijsku stanicu Kotor Varoš. Predstavio se i rekao da je ubio Kneževića i zatražio da dođu da im se preda – precizirano je u optužnicu.

Nakon toga, on ponovo uzima pušku i odlazi do porodične kuće Nedeljka Kneževića, oca od Vasilja.

– Kada je ispred kuće vidio Nedeljka, rafalno je pucao prema njemu sa namjerom da ga ubije. Kada ga je Nedeljko upitao „Je li ti mene gađaš?“, isti je odgovorio „Na tebe pucam, tebe gađam“. Poslije toga je Nedjeljko uspio da pobjegne u kuću, bez zadobijenih povreda – stoji u optužnici.

Mještani zaseoka gdje se desila tragedija ranije su ispričali kako je Vasilj bio heroj zbog načina na koji je živio i vodio o brigu o svom ocu.

– Zvali smo ga dječak sa planine. Otišao bi na obronke Vlašića sa svojih 40 krava i ne bi dugo silazio – rekao je jedan od mještana.

On je dodao da je Knežević bio pošteni gorštak, koji nikome nije smetao, osim starcu Iliji.

Jedan od rođaka nesretnog momka ispričao je da se mnogi dokumentarni filmovi snimljeni o životu Vasilja, a čak ga je jedne prilike trebala posjetiti i princeza Dijana.

– Vasilj je imao teško djetinjstvo. Zaostala mina mu je sa 12 godina raznijela ruku, tako da je bio invalid veći dio života – ispričao je jedan od Kneževićevih rođaka, sa kojima smo razgovarali.

Slupao auto i zapalio sijeno

Izvor blizak istrazi pojasnio da je pet dana prije ubistva Vasilj Knežević kamenom razbio šajbu na automobilu „mitsubuši pajero“ od Ilije Milića, a zatim mu je zapalio i sijeno.

– Isti dan je Knežević bio uhapšen i tužilac je naložio da se u redovnoj proceduri protiv njega dostavi izvještaj za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari – rekao je naš sagovornik.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *