Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Oduzeta roba vrijedna 152.000 KM

Oduzeta roba vrijedna 152.000 KM

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su prilikom pretresa na Palama oduzeli automatsku pušku, cigarete i sitno rezani duvan bez akciznih markica i rakiju, a ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 152.000 KM.

Postupajući po naredbi Suda BiH, službenici Regionalnog centra UIO u Sarajevu su, uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Pale, izvršili pretres na dva lokaliteta zbog sumnje u nelegalnu trgovinu akciznih proizvoda.

"Pretresom stambenih jedinica i pratećih objekata pronađeno je 19.870 kutija cigareta i 474,2 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica, kao i 120 litara domaće rakije, te automatska puška `AK-47` sa 165 metaka", saopšteno je iz UIO.

Pronađena roba je privremeno oduzeta, a protiv počinilaca će Tužilaštvu BiH biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.

Iz UIO pozivaju građane i poreske obveznike da na otvorenu telefonsku liniju 080 02 06 07, gdje su pozivi besplatni i anonomni, prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, kao i eventualne neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO.

Agencije

Komentari   

#1 Svedok 15-07-2018 11:26
Ha da prijave kom.... Pa sjetite se kako i kroz šta je sve prošao pripadnik granične policije BiH koji je razotkrio i prijavio više milionski šverc cigareta preko graničnog prelaza Strmica. Riječ je o policajcu Srbinu Palalić Dalibor direktor mu u dva navrata montirao i pokušao otkaz a u oba navrata spasilo ga ministarstvo pravde BiH tj upravni inspektorat.Podyjećamo da je upravo taj milionski šverc dovodjen u mrežu podrške odbjeglom haškom optuženiku Anti Gotovini gdje su mu BiH institucije dale podršku. ISTRAGA JE Provedena od strane Sipe koja je tužilaštvu BiH dostavila izvještaj o svemu.
Citiraj

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh