Djevojčica prijavila otmicu, policija provjerava vjerodostojnost izjave

Hronika

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) za Klix.ba je kazala da policija ispituje djevojčicu koja je prijavila svoju, kao i navodnu otmicu svoje drugarice.

“Još uvijek provjeravamo informacije o navodnoj otmici djevojčice ispred Osnovne škole ‘Hasan Kikić’ u Zenici. Djevojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu svoje drugarice, a još uvijek nije utvrđeno da li druga djevojčica postoji”, kazala je Ahmić.

Prema njenim riječima, u pitanju je navodna otmica te je u toku razgovor s djevojčicom. Navodno se razgovor obavlja uz prisustvo psihologa.

Zamjenik direktorice Osnovne škole Mustafa Krgo za portal Klix.ba je izjavio kako policija na terenu radi svoj posao te je apelovao na smirivanje situacije.

“Ispituju se navodi da li je došlo do otmice. Svi naši učenici su na broju te će se nakon razgovora s djevojčicom utvrditi da li je bilo riječi o otmici”, kazao je Krgo.

Podsjećamo, Upravi policije MUP-a ZDK je jutros prijavljena otmica djevojčice ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” u zeničkom naselju Tetovo.

Uprava škole je u međuvremenu provjeravala brojno stanje i prisustvo djece na nastavi i kontaktirala s roditeljima odsutnih učenika, a kako su za portal kazali iz škole, djeca su uglavnom prisutna na nastavi, a određeni broj djece je opravdano odsutan.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *