Granična policija uhapsila deset osoba

Hronika

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Dubaija uhapšene su državljanke Avganistana P.F. (28) i H.P. (27) zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Prilikom pasoške kontrole službenici Granične policije Aerodrom Sarajevo kod njih su otkrili falsifikovane putne isprave Turske kojima su imale namjeru da uđu u BiH.

One su predate kantonalnom tužiocu u Sarajevu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice Granične policije Kamensko uhapsili su lice čiji su inicijali M.N. (37), a kontrolom je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Livnu zbog krivičnog djela otuđenje tuđe stvari.

Lice M.N. kontrolisano je juče prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Kamensko.

Utvrđeno je da je uhapšeni državljanin BiH i Hrvatske i predat je službenicima Sudske policije Livno.

Pripadnici Jedinice Granične policije Zvornik u subotu, 18. avgusta, prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Skelani uhapsili su državljanina Srbije, čiji su inicijali S.K. (25) jer ga potražuje Interpol Beč zbog krivičnog djela neovlaštena trgovina drogom.

Službenici Jedinice Granične policije Bijeljina na graničnom prelazu Rača prilikom izlaska iz BiH uhapsili su lice čiji su inicijali N.N. (40) jer je utvrđeno da tog državljanina Srbije potražuje Interpol Beč zbog krivičnog djela teška krađa.

Državljani Srbije predati su službenicima Sudske policije Suda BiH, navedeno je u saopštenju.

Službenici Jedinice Granične policije Izačić 18. avgusta uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali M.D. (37) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovo lice, koje je uhapšeno prilikom ulaska u BiH, predato je službenicima Sudske policije Bihać.

Isti dan na Graničnom prelazu Brod prilikom izlaska iz BiH uhapšen je državljanin BiH A.Š.(48).

U saopštenju se dodaje da uhapšenog potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja, a predat je pripadnicima Sudske policije Odžak.

Pripadnici Granične policije BiH su u petak, 17. avgusta, uhapsili tri osobe na graničnim prelazima.

Na prelazu Uvac uhapšen je državljanin Srbije zbog krivičnog djela utaja, na prelazu Popovi državljanin BiH zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti i na prelazu Rača državljanin Srbije zbog krivičnog djela teška krađa, navedeno je u saopštenju Granične policije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *