Banjaluka: Policija identifikovala vozača koji je vozio niz stepenice

Hronika

Policija je utvrdila identitet mladića koji je protekle noći bježeći automobilom od policije vozio i niz stepenice banjalučke Tržnice. Radi se o devetnaestogodišnjem Mladenu Beniću iz Banjaluke, koji je počinio više prekršaja.

Benić nema vozačku dozvolu zbog čega se vjerovatno i nije zaustavio na zahtjev policije u Aleji Svetog Save, kada je i počeo da bježi.

– Lice je nastavilo kretanje nasilničkom vožnjom koja bila je u gruboj suprotnosti sa saobraćajnim pravilima, a ne pokazujući obzir prema bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, te odbijajući i dalje da zaustavi vozilo na znakove poliicjskih službenika, koji su dati svjetlosno signalnim uređajima na službenom vozilu, navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Mladić se na raskrsnici ulica Gajeva i Đure Dančića zaputio prema Gradskoj tržnici, a zatim se autom spustio niz stepenice. Nezvanično, sa njim u automobilu Pežo 205 su bili Slaviša Kalinić (19) i Aleksandar Milošević (18).

Policija stigla nesavjesnog vozača u ulici Isaije Mitrovića i alkotestiranjem utvrdila da u organizmu ima 1,18 g/kg alkohola, što nije bilo dovoljno za zadržavanje u policiji.

– Policijski službenici nastavljaju rad na kompletiranju ovog predmeta, a po sagledavanju svih okolnosti utvrdiće se i tačna odgovornost lica koje je upravljalo vozilom, o čemu će biti dostavljen izvještaj nadležom organu, navedeno je iz policije.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *