U sudaru sa kamionom poginuo vozač autobusa iz BiH, 22 djece povrijeđeno

Hronika

U sudaru kamiona i autobusa, kojim su djeca iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ otputovala na ekskurziju Italija-Francuska-Španija, poginuo je suvozač iz Kiseljaka, a 22 djece je povrijeđeno.

Saobraćajna nesreća se dogodila u Italiji na A21 autoputu kod Breše.

U autobusu je, prema prvim informacijama, bilo 36 djece.

Branka Kovačević, direktorica škole, u izjavi za Srpskainfo kaže da se trenutno nalazi u bolnici u kojoj su smještena djeca.

– Sva djeca su dobro, ali moraju proći sve preglede. Poslije će biti smješteni u hotel – kaže Kovačevićeva.

Nemanja Lučić, brat Nevene Lučić koja je na ekskurziji, za naš portal je rekao da mu se sestra javila da je dobro i nije povrijeđena.

Rekla je da su na ekskurziju išla tri autobusa, te da je treći imao saobraćajnu nesreću. – Učenici su preplašeni i ugruvani, ali nema životno ugroženih – rekla je Nevena roditeljima.

Kako javljaju italijanski mediji, policija još utvrđuje uzroke tragedije. Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu, a po prvim informacijama nema životno ugroženih, prenosi today.it.

Autoput A21 je zatvoren za saobraćaj prema Breši, dok je suprotna traka otvorena.

Osim ekipa hitne pomoći, na terenu su intervenisale i vatrogasne brigade.

Iz Generalnog konzulata BiH u Milanu Srni je rečeno da su 22 učenika lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u okolini italijanskog grada Breša.

Radnik u Generalnom konzulatu BiH u Milanu Boriša Buha rekao je Srni da je 22 djece zbrinuto u bolnicama u okolini Breše.

-Jutros smo dobili informaciju oko 8.30 časova da se dogodila sabraćajna nesreća na putu A21 u okolini Breše u kojoj je autobus udario u drugo vozilo. Prilikom udesa poginuo je suvozač autobusa koji je vozio državljane BiH – rekao je Buha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *