Jedan od osumnjičenih u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića u pritvoru

Hronika

Banjalučanin A. K. (36) uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom mladića Davida Dragičevića, a Osnovni sud u Banjaluci odredio mu je jednomjesečni pritvor, saopšteno je iz Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je A.K. osumnjičen da je počinio krivično djelo “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

– U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982.godine iz Banja Luke, stavio je dana 20.09.2018.godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo navodi da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Okružno javno tužilaštvo i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu, dodaje se u saopštenju.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *