Banjaluka: Dileru kazna od tri i po godine zatvora

Hronika

Milan Pičulin, zvani Pićulin (35), osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na tri i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

U izrečenu kaznu Pičulinu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 10. oktobra prošle, do 20. septembra ove godine.

Presuda je izrečena nakon što je Pičulin sklopio sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim tužilaštvom. Nakon izricanja presude on je pušten na slobodu do upućivanja na izdržavanje kazne.

Pićulin je bio dio organizovane grupe koja je razbijena u policijskoj akciji „Piramida“. Članovi ove grupe su optuženi da su duži period prodavali drogu na području Banjaluke i Mrkonjić Grada.

Sudski proces u ovom slučaju vodio se protiv 13 osumnjičenih dilera, koji su sa još dvojicom, protiv kojih je razdvojen postupak, činili organizovanu kriminalnu grupu.

Nakon izricanja presude Pičulinu, sudski postupak se vodi protiv još trojice optuženih. Na optuženičkim klupama ostali su Muhamed Halilović, Zoran Šavija iz Banjaluke i Branko Milivojša iz Prijedora.

Prema optužnici, oni su sami ili zajedno preprodavali narkotike od janura, pa do 10. oktobra prošle godine.

U optužnici je precizirano da su se bavili prodajom heroina, kokaina, marihuane, ekstazija i LSD na području Banjaluke i Mrkonjić Grada.
Zavisno od količine i vrste, drogu su prodavali po cijenama od deset do 50 maraka.

Na osnovu sklopljenih sporazuma o priznanju krivice, u ovom predmetu do sada je osuđeno devet otpuženih. Oni su ukupno dobili deset godina i dve mjeseca zatvora.

U ovom predmetu do sada su osuđeni Vedran Žolja (34), Edin Behramović (49), Miloš Dulić (37), Tihomir Novaković (43), Nedžad Bašić (36), Dalibor Mačak (27), Julija Halupa (25), Dragan Maksimović (39) i Dragan Stanišić (34).

Ranije je razdvojen postupak protiv Nebojše Janjića zvanog Neno i Ognjena Kokića.

Akcija „Piramida“ izvedena je u oktobru prošle godine. Optužnicu protiv 15 osoba podignuta je u januaru, a u suđenje je počelo u martu ove godine.

Progutao drogu

Većina uhapšenih od ranije su poznati policiji zbog raznih krivičnih djela, a prvenstveno zbog prodaje droge.

Prilikom hapšenja jednog od osumnjičenih, on je na očigled policije uspio da proguta veći paketić sa drogom, ali je i pored toga uhapšen.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *