Ukinute presude optuženima za ubistvo Miroslava Lazarevića

Hronika

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presude Saši Vidoviću (35) i Aleksandru Bulatoviću (31) koji su zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. bili osuđen na 39 godina zatvora.

Jelena Despotović portparol Vrhovnog suda RS potvrdila je za Srpskainfo da je predmet vraćen Okružnom sudu Banjaluka.

Podsjetimo, na ročištu održanom u Vrhovnom sudu RS republički tužilac Dragica Glušac zatražila je da se optuženi kazne dugotrajnim zatvorom, dok je odbrana istakla da se presude Vidoviću i Bulatoviću trebaju ukinuti.

Advokatski tim odbrane istakao je da su tokom istrage dokazi pribavljeni na nezakonit način, te da je tokom prvostepenog suđenja pogrešno utvrđeno činjenično stanje. Odbrana je posebno istakla da tužilaštvo nije dokazalo da su se Vidović i Bulatović zajedno udružili i dogovorili da izvrše ubistvo Lazarevića.

Advokat Marica Ćulum je tako precizirala da nema dokaza da je Vidović izvan svake razumne sumnje počinio krivično djelo.

Saša Vidović je u obraćanju veću Vrhovnog suda RS između ostalog, izjavio da tužilaštvo nije ponudilo ništa više osim činjenice da je Lazarević ubijen.

-Nema nijednog dokaza da sam ja bio u ulici gdje je ubijen Lazarević.Nije dokazana kičma optužnice, odnosno prethodni dogovor. Nije dokazan ni motiv ubistva, a ja nisam imao nijedan jedini motiv da ubijem Lazarevića-istakao je Vidović.

Lazarević je ubijen u oktobru 2016. godine u Istočnom Sarajevu, a ubice su ga izrešetale sa 24 hica.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *