Podignuta optužnica zbog ubistva kod Kozarske Dubice

Hronika

Protiv Branislava P. (28) podignuta je optužnica zbog sumnje da je sredinom juna ove godine u selu Dizdarlije kod Kozarske Dubice hicima iz automatske puške ubio komšiju Milu Tubića (28).

U otpužnici prijedorskog tužilaštva se navodi da je Branislav bio u stanju neuračunljivosti usljed duševnog oboljenja paranoidna šizofrenija.

Prema optužnici Branislav se tereti da je zločin počinio 9. juna oko 8.30 u selu Dizdarlije, dok je bio u stanju neuračunljivosti, zbog čega nije bio u sposoban da upravlja svojim postupcima.

-Tada je iz svoje kuće uzeo automatsku pušku sa okvirom i municijom, te ubio svog komšiju – piše u optužnici.

On je to jutro došao do dvorišta kuće od Tubića, gdje je komšiju zatekao kako stoji pored ograde.

-Tada je sa udaljenosti od oko deset metara repetirao pušku i ispalio jedan metak prema Tubiću. U strahu za vlastiti život Mile je tražio od komšije da ne puca, ali je Branislav zatim pojedinačnom paljbom ispalio još dva metka koji su Tubića pogodili u grudni koš – precizirano je u optužnici.

Od hitaca Tubić je pao na zemlju, a Branislav mu je prišao i ispalio još jedan metak u grudni koš.

-Usljed masivnog uništenja i spoljašnjeg iskrvarenja iz organa i velikih krvnih sudova grudnog koša i trbuha nastupila je smrt Tubića – piše u optužnici.

Nakon što je ubio komšiju, Branislav se vratio do svoje kuće i ostavio pušku.

Nakon ubistva Tubića, niko od komšija nije sumnjao da bi za to mogao biti odgovoran Branislav. Policija je danima istražilvala ko stoji iza toga, da bi na kraju uspjela povezati optuženog sa ubistvom.

Kada je uhapšen, on je sve priznao.

-Malo koji trag je ispočetka vodio ka njemu. Svađe između njih dvojice u posljednje vrijeme nije bilo, već datira od prije nekoliko godina, valjda zbog neke zemlje. Za tog momka se nije ni znalo u selu, toliko je bio miran. Nije bio problematičan – ispričale su tada komšije ovih porodica.

Tijelo Tubića, kojeg mještani opisuju kao dobrog i porodičnog čovjeka, na nekoliko desetina metara od kuće pronašla je njegova supruga Rada.

Obavezno liječenje

Optužnicom, koju je potvrdio Okružni sud u Prijedoru, predloženo je i obavezno liječenje Branislava P. iz Kozarske Dubice.

-Predloženo je izricanje mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi – navodi se u optužnici.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *