Odgođeno suđenje Sejfoviću, u Visokom uhapšen njegov pomagač

Hronika

Suđenje Amelu Sejfoviću i drugima za bjekstvo iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, koje je trebalo biti održano danas u Kantonalnom sudu Sarajevo, odgođeno jer je jedan od optuženih Mirza Fazlić uhapšen tokom jučerašenjeg dana.

Fazlić je uhapšen u jučerašnjoj akciji Federalne uprave policije u Visokom i zadržan je u pritvoru. Razlog hapšenja još nije poznat. Fazlić se inače u slučaju Sejfović branio sa slobode.

U predmetu koji se vodi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu tereti se da je pomogao Sejfoviću u bijegu, odnosno da je sačekao Sejfovića na motoru ispred KPZ, našao lokaciju gdje se sklonio nakon bijega te mu donio mobitel i SIM kartice, prenosi Klix.ba.

Osim njih optužnica je podignuta i protiv Dževada Hazića, Igora Buzova, Amira Ibrahimija, Miloša Igora, Nikole Simića, Mirze Fazlića i Sanjina Borčaka. Zatvorski čuvar Nikola Simić potpisao je sporazum sa Tužilaštvom i osuđen je na šest mjeseci zatvora prema izmijenjenoj optužnici.

Podsjetimo, Amel Sejefović je iz zatvora pobjegao 3. septembra prošle godine, a 11. septembra je uhvaćen u mjestu Buci kod Visokog.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *