Granična policija pronašla 50 kilograma eksploziva

Hronika

Jedinica za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Jug Čapljina Granične policije BiH zaplijenila je u graničnom pojasu na području Neuma 50 kilograma eksploziva.

Eksploziv je otkriven juče prilikom kontrole automobila marke “golf”, registarskih oznaka BiH, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali T.R, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, eksploziv je privremeno oduzet, a protiv ovog državljanina BiH biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Pripadnici Jedinice granične policije Višegrad juče su uhapsili državljanina Crne Gore čiji su inicijali S.D, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela kritvorenje novca.

Ovo lice je kontrolisano prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Uvac, a predato je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana, službenici Jedinice granične policije Bijeljina zadržali su lice čiji su inicijali J.D, jer je utvrđeno da ga potražuje Agencija za istrage i zaštitu zbog krivičnih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ova državljanka Srbije kontrolisana je na graničnom prelazu Rača prilikom ulaska u BiH i predata službenicima Sipe.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *