Raspisana međunarodna potjernica za Lejlom Fazlagić

Hronika

Kantonalni sud u Sarajevu raspisao je međunarodnu potjernicu za bivšim sudijom Opštinskog suda u Sarajevu, Lejlom Fazlagić, potvrdio je sudija, Jasenko Ružić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je raspisivanje potjernice za Fazlagić zbog sumnje da je učestvovala u organizovanju u kriminalnoj grupi zajedno s ukupno 19 uhapšenih u akciji “Pravda”, piše Klix.ba.

Tužilaštvo KS je za Fazlagić zatražilo raspisivanje potjernice 13. novembra jer se osumnjičena nalazi u bjekstvu, a prema dostupnim informacijama, ona već duže vrijeme živi u Rijeci.

Naime, Fazlagićeva je bivši sudija Opštinskog suda u Sarajevu, a podnijela je ostavku na poziciju dodatnog sudije ovog suda u Sarajevu 27. maja ove godine.

Protiv Fazlagić je pokrenut disciplinski postupak zbog korištenja dužnosti sudije kako bi pribavila neopravdane koristi, donošenje odluka kojima se krši zakon, kašnjenje u izradi odluka te namjerno davanje lažne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto.

Za Fazlagić je predloženo raspisivanje zajedno sa Zoranom Lončarem i Mirsadom Delimustafićem koji su se ranije predali pripadnicima Federalne uprave policije (FUP).

Za Delimustafića je predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora, a Lončar se nalazi u FUP-u na ispitivanju nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

U akciji “Pravda” koja je počela u petak, 11. novembra do sada je uhapšeno ukupno 19 osoba.

Tužilaštvo KS je u ovom predmetu osumnjičilo 20 osoba i samo još jedna osoba nije uhapšena.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *