Cazin: Muškarac progutao kesicu heroina pred policijom

Hronika

Pripadnici MUP-a USK uhapsili su jučer 36-godišnjaka iz Cazina koji je, naočigled pripadnika policije, progutao heroin koji se nalazio umotan u vrećicu.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Cazin i Sektora kriminalističke policije lišili su slobode osobu inicijala S. Š. (1980.) zbog posjedovanja droge heroin.

“Provodeći planske aktivnosti u cilju sprečavanja i suzbijanja trgovine opojnih droga na području općine Cazin, pripadnici MUP-a USK su u ulici Bolnička uočili osobu inicijala S. Š. (1980.), nastanjenu u ulici Bošnjačkih šehida u Cazinu. Prilikom prilaska navedenoj osobi, istražitelji su primjetili kako u usta stavlja neutvrđenu količinu paketića kojeg na silu guta”, kazao je za naš portal, Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

S obzirom da je osumnjičeni S.Š. istražiteljima ubrzo priznao da je progutao jedan paketić sa sadržajem droge heroin, on je lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.

“Sa slučajem je upoznat i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, po čijem je nalogu, a zbog njegove sigurnosti, S. Š. dovezen u zdravstvenu ustanovu ‘Dom zdravlja’ Cazin. Tu je, nakon liječničkog pregleda, osumnjičeni izbacio sadržaj iz želuca, a radilo se o jednom paketiću, umotanom u PVC vrećicu, u kojem se nalazio sadržaj žućkaste boje, koji svojim izgledom asocira na drogu heroin”, pojasnio je Dželalagić.

Nakon kriminalističke istrage i obrade osumnjičenog lica S. Š., protiv istog će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 239. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *