Banjaluka: Marković tvrdi da se ne sjeća napada

Hronika

Slobodan Marković (56) koji je osumnjičen da je u ponedjeljak u podzemnoj garaži u banjalučkom naselju Nova Varoš brutalno pretukao i pokušao da ubije B. K. (52), rekao je juče u Okružnom sudu da se ne sjeća tog događaja.

“Izgubljen sam ovih dana. Kada sam pročitao za šta se teretim, čini mi se kao da je to uradio neko drugi”, rekao je Marković na ročištu za određivanje pritvora.

Marković je bivši direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS. Tužilac, Igor Cimeša, zatražio je da se Markoviću odredi pritvor zbog bojazni da bi mogao uticati na svjedoke, ponoviti djelo i da bi puštanje na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda i uznemiravanjem javnosti, prenosi EuroBlic.

Markovićev advokat, Miljkan Pucar, tražio je da se njegovom branjeniku ne odredi pritvor, jer on to nije uradio s namjerom i svjesno.

“On je ugledni građanin, funkcioner i niko ne može vjerovati da je ovo uradio. Mom klijentu je potrebno psihijatrijsko liječenje, a ne pritvor. On se ne sjeća kako je to uradio, zbog čega se ne zna ni motiv”, istakao je Pucar.

On je dodao da Marković neće dovršiti krivično djelo i da je njegova supruga već nekoliko puta posjetila pretučenu ženu.

Poslije saslušanja sudija za prethodni postupak odredio je Markoviću jednomesečni pritvor.

Napad koji je uznemirio javnost desio se u ponedjeljak ujutru kada se Marković sakrio u podzemnu garažu gdje je sačekao spomenutu ženu. On je stavio cjepanicu ispod točka i kada je ona izašla iz vozila, udario ju je palicom u glavu i zatim je nekoliko puta udario glavom od pod.

Marković je navodno planirao njenu otmicu, ali na sreću spriječili su ga stanari zgrade koji su čuli jauke žene.

Motiv

Kao motiv napada Slobodana Markovića na B.K. spominjao se novac, koji mu je ona ostala dužna kada je kupila stan od njega.

Međutim, njen sin tvrdi da su mu isplatili sav novac.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *