Vršnjačko nasilje u Trnu: Šakom slomio vilicu tinejdžeru

Hronika

– Ničim izazvan, mom petnaestogodišnjem sinu je godinu stariji tinejdžer iz Glamočana polomio donju vilicu, ispričala nam je ogorčena majka napadnutog maloljetnika. Po njenim riječima, ovaj napad dogodio se nedavno u mjestu Trn, kod Laktaša.

“Moj sin i njegov drug iz Trna sjedili su kod škole u Trnu. Utom je došao taj tinejdžer iz Glamočana, koji poznaje sinovljevog kolegu. Pričali su neko vrijeme, a zatim su sin i njegov drug krenuli, da bi potom taj napadač pošao za njima, te mučki, iza leđa, napao mog sina i šakom ga udario dvaput, i to jednom u nos, a drugi put u vilicu”, priča za “Nezavisne” ova žena iz banjalučkog naselja Kuljani, čije je ime poznato našoj redakciji.

Po njenim riječima, njenom sinu ukazana je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a slučaj su prijavili policiji. Odlučila se, kako kaže, da o svemu progovori u želji da se istraga što prije sprovede na adekvatan način.

“Čula sam da je tinejdžer koji je napao mog sina inače problematičnog ponašanja i ukoliko prođe bez kazne, niko ne može da garantuje da se incident poput ovog neće ponoviti”, ispričala nam je ova žena.

Nezvanično saznajemo da su inspektori već dva puta, u svojstvu oštećenog, saslušali napadnutog tinejdžera.

Iz CJB Banjaluka navode da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno da je šesnaestogodišnjak fizički napao petnaestogodišnjaka.

“Po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici izašli su na lice mjesta gdje su konstatovali činjenično stanje, te preduzeli sve neophodne mjere i radnje, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, pojasnila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Po njenim riječima, o svemu je obaviješten i dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. “Slijedi dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, te dostavljanje izvještaja o utvrđenom činjeničnom stanju”, uvjerava Markanovićeva.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *