Djevojke seksualno eksploatisane u noćnom klubu u Busovači

Hronika

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je presudu kojom je Aldin Zatagić osuđen na godinu zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

Presuda je izrečena nakon što je Sud BiH razmotrio i prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Zatagić sklopio sa državnim Tužilaštvom, čijim potpisivanjem je u potpunosti priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, te se odrekao žalbe na visinu izrečene kazne, piše Faktor.ba.

Zatagić je uhapšen početkom 2013. godine, a Tužilaštvo BiH je protiv njega podiglo optužnicu kojom ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima i međunarodnim vrbovanjem radi prostitucije.

On je, prema navodima optužnice, bio pripadnik grupe za organizovani kriminal, formirane kako bi on i njemu poznate osobe vrbovali, prevozili i davali utočište djevojkama, koje imaju strano državljanstvo, kao i maloljetnim djevojkama iz BiH, a sve u svrhu njihove seksualne eksploatacije u Zatagićevom noćnom baru “AS”, u mjestu Kaonik, u opštini Busovača.

– Oni su koristili stanje bespomoćnosti djevojaka, odnosno njihovu zavisnost o drogama, te lošu materijalnu situaciju – navodi se u presudi.

faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *