Nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću za ubistvo Selme i Edite

Hronika

Svjedočenjem očeva poginulih djevojaka Amira Agića i Enesa Malkoča te Fikrete Hadžiabdić i Mahira Suljevića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Očevi poginulih studentkinja Selme Agić i Edite Malkoč izjasnili su se da se pridružuju kivičnom gonjenju optuženih te su uputili imovinsko-pravni zahtjev.

Prije nego što su dali svoj iskaz, očevima djevojaka Sanjin Sefić je uputio saučešće, te izrazio kajanje. Saučešće su takođe izjavili advokati optuženih i tužiteljka Advija Hajderbalta.

Na Sanjinove reči očevi su nakon suđenja rekli kako taj izraz saučešća nije bio iskren i da će ići do kraja u traženju pravde.

– On bi pomogao djevojkama, ne bi bježao u drugu državu da je osjetio krivicu za sve što se desilo – rekao je Amir Agić.

Fikreta Hadžiabdić je kobne noći bila sa ćerkom u automobilu. Ona je kazala da je vidjela dva auta, jedno tamne a drugo svjetle boje.

– Automobilom smo stajale na semaforu i čekale da se upali zeleno svjetlo. Vodile su se (Selma Agić i Edita Malkoč) pod ruku i vidjela sam da su zakoračile na “zebru”. Potom sam se okrenula da vidim da li se nama upalilo zeleno svjetlo. Tada sam čula da je nešto puklo i odmah sam znala šta se desilo. Okrenula sam se i videla da djevojka u braon jakni leži na putu.

Otvorila sam vrata da izađem, ali mi je ćerka rekla: “Stani, i tebe će nešto udariti” – kazala je Hadžiabdićeva.

Potom je navela da su ona i ćerka krenule ali da su stale na sljedećem semaforu i policajca kojeg su vidjele obavijestile o nesreći.

Iskaz je dao i Mahir Suljević, koji je zaposlen u kazinu na Socijalnom, čiji je neposredni šef Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića.

– Sanjin Sefić je te večeri dolazio u kazino. Bio je vidno nervozan i tražio je da mu dam fiksni telefon. Dok je telefonirao hodao je po kazinu i udarao po tipkama na aparatima, ali nije kockao. Nakon nekih 20-25 minuta, ali ne mogu tačno reći koliko se vremena zadržao, tražio je da mu pozovemo taksi. Nazvali smo, a on je potom otišao – kazao je ovaj svedok.

Nastavaka suđenja zakazan je za 18. maj.

avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *