Krađama u Banjaluci i Prnjavoru pričinili štetu od 10.000 KM

Hronika

Mladići iz Prnjavora, čiji su inicijali M.M. (23) i N.F. (21), uhapšeni su zbog sumnje da su na području Banjaluke i Prnjavora počinili 18 teških krađa i krađa pričinivši materijalnu štetu od 10.000 KM.

Hapšenje je izvršeno juče, a u rasvjetljavanju krivičnih djela učestvovali su pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka, te policijskih stanica Banjaluka-Lazarevo, Lauš, Obilićevo i Prnjavor, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Osumnjičeni su od februara prošle godine sa parkiranih vozila, najčešće francuskog proizvođača kao što su “sitroen” i “pežo”, skidali katalizatore koristeći auto-dizalicu i specijalni alat za sječu cijevi raznih legura.

Ukradene auto-dijelove prodavali su kao sekundarnu sirovinu putem internet oglasa.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u Prnjavoru, koje koristi M.M, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti kao što je specijalni navedeni alat za krađu katalizatora i drugi alat koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Saslušan je i veći broj svjedoka.

Nakon završenog ispitivanja, N.F. je pušten na slobodu, a M.M. je predat u nadležnost Sudskoj policiji u Banjaluci.

Policija će protiv njih dvojice u redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj za počinjena krivična djela teška krađa i krađa.

Nezvanično se saznaje da su uhapšeni Miroslav M. i Nikola F.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *