Uhapšen Mirko Stojčinović, pomoćnik direktora Geodetske uprave RS

Hronika

Inspektori krim-policije jutros su ušli u zgradu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a prema dostupnim informacijama uhapsili su Mirka Stojčinovića, pomoćnika direktora Uprave.

Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca RS u Banjaluci, uhapšen je u svojoj kancelariji u zgradi Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), prenose “Nezavisne”.

Izvor “Nezavisnih” potvrdio je da su Stojčinovića jutros uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Ranije je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, u pismu upućenom Antonu Kasipoviću, ministru pravde RS, naveo da je Stojčinović nanio veliku štetu gradu Banjaluka. Radojičić je tada naveo niz spornih predmeta, poput spora oko zemljišta Poljoprivredne škole. U grupu spornih predmeta uvrstio je i upravni spor oko nekretnina u naseljima Lazarevo, Drakulić i Derviši.

Stojčinović je pomoćnik direktora RUGIP-a za poslove nadzora, a na tu funkciju postavljen je rješenjem Vlade RS, koje je stupilo na snagu 16. maja.

-Prema informacijama kojima raspolaže RUGIP, istraga koju nadležni organi vode u slučaju Stojčinovića, a u okviru koje su jutros pregledane i prostorije koje on koristi u Upravi, odnosi se na period kada je Stojčinović obavljao poslove zamjenika pravobranioca RS, rečeno je “Nezavisnim” iz RUGIP-a.

Kako su dodali, RUGIP podržava aktivnosti MUP-a RS, nadležnog tužilaštva i drugih nadležnih organa u suzbijanju svih oblika kriminala i korupcije.

-U tom smislu, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove stoji na raspolaganju nadležnim organima, a građane poziva da prijave svaki oblik eventualnog koruptivnog ponašanja ili drugih zloupotreba njenih službenika, naveli su iz RUGIP-a.

Povodom hapšenja Stojčinovića, oglasio se i bivši direktor RUGIP-a Tihomir Gligorić, koji je u više navrata javno govorio o kriminalu u Geodetskoj upravi.

Nezavisne/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *