Bombom na Audi A6 mitropolita Hrizostoma

Hronika

Kod audija A6, kojeg službeno koristi mitropolit dabrobosanski Hrizostom, bačena je bomba, i to u krugu Srednje bogoslovske škole “Sveti Petar Dabrobosanski”, u fočanskom naselju Velečevo.

Fočanska policija traga za napadačem, ili više njih, nakon ove eksplozije, koja je odjeknula danas, u gluvo doba, oko 2.30. U toj eksploziji povrijeđenih, na svu sreću, nije bilo, ali na automobilu ima štete.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom u vrijeme eksplozije boravio je u prostorijama Bogoslovije, a razlog posjete je dvodnevni seminar sveštenstva Mitropolije dabrobosanske u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Mitropolit dabrobosanski napustio je tokom dana prostorije Bogoslovije, po završetku seminara, a nezvanično saznajemo da pred sveštenstvom nije komentarisao nemili događaj.

Osvrnuli su se zato na ovaj slučaj izvori bliski istrazi, koji ističu da se začula samo snažna eksplozija, ali niko ništa simptomatično nije vidio.

“Na sreću, bomba nije nikog ranila, ali vozilo koje koristi mitropolit je oštećeno. Popucala su stakla, a i gume su oštećene, ali je šteta manja. Bomba je bačena odmah na ulazu u školu”, naveo je izvor upućen u detalje istrage.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Foča, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje zatražio je da se učini sve kako bi slučaj bio rasvijetljen.

U Policijskoj upravi u Foči rekli su da im je eksplozija prijavljena danas oko 2.30, nakon čega je veći broj policajaca odnosno patrola otišao na mjesto događaja.

“Čuvar je prijavio da je u krugu škole aktivirana eksplozivna naprava i da je oštećeno jedno vozilo. Uviđaj je obavljen i izuzeti su određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja, a u cilju identifikovanja počinioca”, rekao je Duško Tomović, načelnik Odjeljenja krim-policije PU Foča.

Podsjetimo, jedan od posljednjih javnih istupa mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma zabilježen je prije nekoliko dana, kada je osudio skrnavljenje pravoslavnih grobalja u sarajevskom naselju Briješće i selu Karaula kod Kaknja te zatražio od lokalnih vlasti da što prije pronađu počinioce.

“Sramota je da se atakuje na svetinje i groblja. To je sramota za lokalnu zajednicu u kojoj se to dešava. To su pojave koje su, možda, produkt društvenih događanja i zbivanja u širem planu”, izjavio je tada vladika Hrizostom.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *