Državljani BiH dio “škaljarskog” klana, planirali ubistva osam policajaca

Region

Nikšićanin Ranko Radulović (58), koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, uhapšen je prekjuče u gradu pod Trebjesom sa svojim bratancem Stefanom Radulovićem i rođakom Lukom Radulovićem.

U velikoj policijskoj akciji u Crnoj Gori uhapšeni su i Darko Vicković, Ratko Martinović, Nikola Mandić kao i dvojica bh. državljanina, zbog sumnje da su do kriminalne organizacije koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika ANB-a i dvije bezbjednosno interesantne osobe!

Policija traga za sinom Ranka Radulovića zbog sumnje da je umiješan u ove kriminalne radnje.

Više izvora iz istrage reklo je crnogorskim medijima da hapšenjem Ranka Radulovića i još sedam bezbjednosno interesantnih osoba nije stavljena tačka na slučaj. Postoji niz operativnih saznanja koja ukazuju na šire razmjere kriminalne akcije. Sada se prikupljaju materijalni dokazi koji, kako tvrde istražitelji, mogu dovesti do novih hapšenja ili potjernica.

Prema nalazima istrage, kriminalna grupa koju predvodi Radulović sumnjiči se da je, po nalogu vođa škaljarskog klana, trebalo da djeluje u dva pravca: da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminišu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Kao vođe škaljarskog klana u policijskim evidencijama su označeni Igor i Jovica Vukotić, za koje se sumnja da su napustili Crnu Goru.

Kako je “Blic” već pisao, braća Vukotić su u sukobu sa nekoliko crnogorskih kriminalnih ekipa. Osim sukoba sa kavačkom ekipom, Vukotići su u sukobu i sa grupom Darka Šarića, grupom “Maksimus” koju vode saradnici pokojnog Dragana Dudića Frica, kao i sa istaknutim pojedncima crnogorskog podzemlja: Ivanom Delićem, grupom ubijenog Armina Muše Osmanagića, porodicama Šaranović i Radonjić.

Burna prošlost Radulovića

Ranko Radulović je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir Radulović.

Radulović je 2015. godine hapšen zbog zelenašenja, iznude i brojnih likvidacija po Crnoj Gori, a pominjao se i kao organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije.

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik, a vodi se i kao vlasnik lokala “Tani” u gradu pod Trebjesom.

U žižu javnosti dospio je nakon što je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir. Iz osvete za ovo ubistvo brat Zorana Vilotijevića Milan Lezo Vilotijević ubio je Slavka Radulovića, a osuđen je na 20 godina.

(blic)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *