Objavljen progam “Zimske čarolije”

Kultura

“Zimska čarolija”, kao dio turističke ponude Grada Banja Luka za novogodišnje praznike, počinje u srijedu, 13. decembra i sve do 15. januara 2018. godine, do kada traje, ponudiće brojne sadržaje zabavnog karaktera.

Za samo otvaranje manifestacije, u srijedu u 17 časova, najavljeni su koncerti Dječijeg hora „Vrapčići“ i „Pinkovih zvjezdica“ (plato ispred Muzeja savremene umjetnosti RS), kao i 3D svjetlosna atrakcija “BLink” u parku kod Narodnog pozorišta RS, a koju pripremaju mladi arhitekti iz „Istraživačkog centra za prostor“.

Uz ove, pripremljeno je još kreativno-zabavnog i edukativnog programa, uglavnom namijenjenog najmlađim, a koji će realizovati udruženja građana na lokacijama kod Narodnog pozorišta RS i Muzeja savremene umjetnosti RS. Tu su brojne edukativne radionice, zabavno-muzičke igre za djecu, maskenbal, dječiji koncerti i brojni drugi sadržaji.

Želja Grada je da se ponudi bogatiji novogodišnji programski sadržaj za djecu i roditelje u našem gradu.

Od svakodnevnih dešavanja na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, tu su mini teatar Trba i Dugi (lutkarsko pozorište sa predstavom, koja se otvori i traje tri minute) u organizaciji Društva filmskih i televizijskih autora Dokumentarista; zatim glumačke, slikarske, muzičke i radionice jezika, kao i fizičke aktivnosti radnim danima od 17 do 20 časova, vikendima od 11 do 15 časova (Udruženje za edukaciju i kreativni razvoj DEA NIKA); Udruženje građana Egzit centar, radnim danima od 17 do 20 časova i vikendima od 13 do 16 časova organizuje radionice: izrade predmeta od gline, pakovanje poklona, izrada novogodišnjih čestitki i ukrasa, ukrašavanje jelke, podjela promo paketića, nagradne igre, demo časovi, edukacija oralne higijene, izrada dekupaž predmeta; u bejbi kutku “Ana” prodavaće unikatne igračke izrađene od drveta (radno vrijeme od 11 do 21 čas).

Bogat program odvijaće se svakodnevno i na bini postavljenoj na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, a kompletan raspored dešavanja možete pogledati ovdje.

Kod Narodnog pozorišta RS, Udruženje građana “Građanska inicijativa” organizuje sajam rukotvorina (od 22. decembra), a po zavšetku tog sajma na istoj lokaciji Udruženje žena „Duga“ predstaviće svoje aktivnosti, uz tradicionalno pijukanje za djecu za božićne praznike. Kreativci će na štandovima kod Pozorišta prodavati svoje unikatne radove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *