U Mostaru počinju 97. “Šantićeve večeri poezije”

Kultura

U Vladičanskom dvoru u Mostaru večeras će svečano biti otvorene 97. “Šantićeve večeri poezije”, čiji su organizatori mostarska srpska prosvjetna i kulturna društva “Prosvjeta” i “Gusle”.

Iz “Prosvjete” je najavljeno da će otvaranje manifestacije, koje je predviđeno u 19.00 časova, uveličati poznati srpski glumac Petar Božović, recitator Martina Dimitrijević i muzički duo Gordana Manojlović i Sanja Martinović.

Prethodno će, u 17.00 časova, biti služen pomen Aleksi Šantiću i osveštan obnovljeni spomenik na Pravoslavnom groblju Bjelušine.

Sutra u 19.00 časova u atrijumu Vladičanskog dvora glumac Petar Božović izvešće monodramu “Čegović”.

U petak, 7. oktobra, u 19.00 časova u Vladičanskom dvoru biće održana promocija zbirke pripovijedaka “Zanovijet” Olge Bikar, o kojoj će govoriti Đorđe Dabarčić i Časlav Đorđević.

Program “Šantićevih večeri” biće nastavljen u subotu, 8. oktobra, promocijom knjige “Rat i mir u BiH”, autora Mirjane Kusmuk, a o knjizi će govoriti Nenad Novaković i Valentina Rupčić.

Istog dana nevesinjsko SPKD “Prosvjeta” organizovaće veče “Nevesinje-druga Šantićeva kuća”, koje će biti održano u Nevesinju sa početkom u 19.00 časova.

U nedjelju, 9. oktobra, u 20.00 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru biće promovisana knjiga “Folklorno nasljeđe Srba u Bradini”, autora Gorana Kovačevića, te predstavljen tekst “Slikarska domišljatost Filipa L. i Vronskog” autora Damjana Šantića.

Programom je predviđen i nastup pjevačke grupe SPKD “Gusle”.

U ponedjeljak, 10. oktobar, u 19.00 časova u Vladičanskom dvoru biti održano pjesničko veče, čime će biti završen program manifestacije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *