Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

"Banjalučanke" osvojile zlato na Svjetskoj horskoj olimpijadi

&quot;Banjalučanke&quot; osvojile zlato na Svjetskoj horskoj olimpijadi

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" osvojio je zlatnu medalju na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici.

Zlatna medalja je osvojena u kategoriji tradicionalne a capella muzike u najvišem rangu takmičenja - Championship Competition.

Za "Banjalučanke" je ovo peti uzastopni put da su učestvovale na najvećem i najrespektabilnijem svjetskom horskom takmičenju - Svjetskoj horskoj olimpijadi, koja se u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur" održava od 4. do 14. jula u Južnoafričkoj Republici u gradu Cvane.

Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima i posljednjem velikom uspjehu hora - osvajanju zlatne medalje na Internacionalnom horskom takmičenju u Kalamati, najtrofejniji ženski horski ansambl iz Republike Srpske ostvario je pravo direktnog učešća na Svjetskoj horskoj olimpijadi.

Pod umjetničkim rukovodstvom kompozitora i dirigenta Mladena Matovića, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" ispunio je olimpijsku normu i kvalifikovao se za učešće u najvišem rangu takmičenja "Championship Competition" u kojem su i osvojile zlatnu medalju.

mondo.ba

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh