Prijem za učesnike Art kolonije “Krupa na Vrbasu”

Kultura

Predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić, ugostio je danas učesnike Art kolonije „Krupa na Vrbasu“.

Tokom susreta razgovarano je o značaju obnavljanja ove kolonije za Krupu na Vrbasu i Banju Luku uopšte, ali i o podršci Grada Banje Luke ovoj manifestaciji.

Predsjednik Talić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa umjetnicima čija djela krase prostorije Gradske uprave, među kojima je i bista prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića.

– Drago mi je što je obnovljena umjetnička kolonija na krupskim slapovima i nemjerljiv je vaš doprinos kulturi Banje Luke i Republike Srpske. Grad Banja Luka će u okviru svojih mogućnosti uvijek podržavati rad kolonije i nastojati da doprinese vašoj manifestaciji. Sa gradonačelnikom i načelnicom Odjeljenja za kulturu razgovoraću o tome da i mi pozovemo umjetnike iz gradova partnera da se pridruže ovoj koloniji – rekao je Talić i podsjetio je da je Grad Banja Luka usvojio strategiju razvoja kulture, te da je veoma značajna kandidatura Banje luke za Evropsku prijestonicu kulture.

Inicijator obnavljanja kolonije, akademski vajar Dušan Pašić, zahvalio je predsjedniku za prijem i podršku koju pruža umjetnicima, ali i interesovanje za Art koloniju koju u subotu i zvanično otvorio.

Akademski slikar Branko Nikitović iz Višegrada, i sam godinama organizuje likovno saborovanje u Višegradu na koje mu dolaze kolege iz Banje Luke. On je naglasio da su ovi događaji naše ogledalo i naša duša.

Akademski vajar iz Beograda Dragoljub Dimitrijević istakao je da se u Banjoj Luci ne osjeća kao gost i da se sa našim gradom sprijateljio putem svojih umjetničkih djela.

Art kolonija „Krupa na Vrbasu“ koja je okupila akademske vajare, slikare i grafičare traje do 25. avgusta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *