Izložba radova Zombijane Bones u Banjaluci

Kultura

U okviru drugog dana “BL Art festa” sutra će od 18 časova biti otvorena izložba ilustracija Andrijane Vešović, poznatije pod umjetničkim imenom Zombijane Bones.

Crnogorska umjetnica 2012. godine godine počela je da “crta tviter” i u tom poduhvatu je zaradila puno pratioca, tačnije preko 60.000 samo na Facebooku.

Svi koji su online znaju za njene radove, a do sada je odradila 14 izložbi u Srbiji i okolnim zemljama sa preko 600 ilustracija. Njen rad nije tu stao, pa se i dalje bavi promocijom svog rada koji širi bazu obožavaoca.

-Živimo u svijetu u kom informacije brzo lete i ljudi više nemaju vremena ni sve da vide ni sve da zapamte. Takođe živimo u vremenu gdje svako jednako može da podijeli svoje mišljenje. Koliko je ovo što ja radim umjetnost, ili šta bilo ko radi, je sad već subjektivna stvar. Ja znam da se ja dobro zabavljam i da želim za sebe da mi prisustvo na internetu izgleda ovako, pa sad ako je umjetnost super, ako nije isto super. Ako se neko nasmije – odlično, ako nekome nije smiješno i to je isto ok – kaže Adrijana Vešović.

Zombijana će svoje ilustracije na kraju festivala staviti na prodaju, a sav prikupljeni novac će donirati udruženju za zaštitu životinja „Kerber“ iz Banja Luke.

Osim izložbe ove umjetnice sutra se u programu „BL Arta“ održava okrugli sto na temu javnih politika koji će ugostiti Vjekoslava Vukovića iz Beograda, Jelenu Brkić iz „Našeg prostora“ Banjaluka, Miladu Buturović Šukalo iz GI „Nova Varoš“, Omladinski Centar „Zdravo da ste“ i Crnu Kuću iz Novog Sada.

Takođe, za sutra je u 20.30 zakazana BIH premijera filma „Iskra“ reditelja Gojka Berkuljana iz Crne Gore. Sađa Đorđević će predstaviti muzički program drugog dana festivala u klubu „Žiža“.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *