Koncertom Rite Kinke počela “Jesenja sonata”

Kultura

Koncertom renomirane pijanistkinje Rite Kinke iz Novog Sada, sinoć je otvoren Internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“, koji se u organizaciji Kulturnog centra Banski dvor, održava u Banjoj Luci do 15. oktobra.

Nadahnutim i strastvenim izvođenjem, te samosvojnim stilom sviranja, Rita Kinka je sa izuzetnim sentibilitetom i sugestivnošću na koncertu izvela odabrana i veoma zahtjevna djela Baha, Debisija i Bramsa.

Predstavljajući festival kao elitni, višednevni muzički događaj i susret sa vrhunskim muzičkim umjetnicima iz zemlje i inostranstva, direktor Banskog dvora – Kulturnog centra Mladen Matović istakao je da je želja organizatora da „Jesenja sonata“ u budućnosti postane tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će stimulisati muzički i kulturni razvoj grada Banja Luka i Republike Srpske.

-Ponosni smo na činjenicu da je već prvo festivalsko izdanje „Jesenje sonate“ okupilo veliki broj istaknutih muzičkih umjetnika i ansambala čime je manifestacija dobila poseban dignitet i kredibilitet, uz veliku obavezu da kao organizatori u narednim godinama istrajemo na visokim umjetničkim kriterijumima i da budemo još bolji i uspješniji. Prepuna Koncertna dvorana Banskog dvora na otvaranju festivala i veliko interesovanje za sve predstojeće koncerte na najljepši mogući način dokazuju da Banja Luka itekako ima publiku za kvalitetne i reprezentativne kulturne programe. Najvažnije je publici ponuditi kvalitet, te na adekvatan način medijski i marketinški promovisati svaki konkretan događaj – zaključio je Matović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *