Svečano otvaranje 51. Kočićevog zbora u nedjelju

Kultura

Svečano otvaranje 51. Kočićevog zbora biće održano u nedjelju 21. avgusta, u banjalučkom parku „Petar Kočić“. Tom prilikom nastupiće Ansambl narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“ i banjalučki književnici, a biće i položen vijenac na Kočićev spomenik.

Istog dana, u Banskom dvoru od 20.30 časova, biće otvorena izložba radova likovnog saborovanja „Zmijanje 2016“. U ponedjeljak, 22. avgusta, planiran je okrugli sto o temi „100 godina od smrti Petra Kočića“.

Tradicionalno, kao i svake godine, 25. avgusta, delegacija Banje Luke položiće cvijeće na grob Petra Kočića u Aleji velikana u Beogradu, kao i na spomenik Kočiću u Čuburskom parku. Tog dana biće organizovano književno veče u Klubu književnika Beograd, pod nazivom “Zmijanje u Beogradu – Srpska u Srbiji”.

Podsjećamo, povodom obilježavanja 100 godina od smrti velikog srpskog književnika i narodnog tribuna Petra Kočića, u Banjoj Luci je 17. avgusta otvorena “Kočićeva knjižara” i izložba skulptura književnih likova iz Kočićevih djela.

Centralna manifestacija 51. Kočićevog zbora biće održana u rodnom selu velikog pisca – Stričićima, u nedjelju 28. avgusta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *