April u Banjaluci u duhu “Dana Vlade S. Miloševića”

Kultura

Na konferenciji za štampu, koja je održana 6. aprila 2017. godine u Akademiji umjetnosti u Banjaluci, najavljeno je održavanje tradicionalne kulturne manifestacije „Dani Vlade S. Miloševića“.

Manifestacija se ove godine održava 18. put, u aprilu mjesecu, povodom godišnjice rođenja jednog od najvećih kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga Vlade S. Miloševića.

Učesnici konferencije prof. dr Sanda Dodik, v.d. dekana Akademije umjetnosti, te profesori Saša Pavlović, Jasna Grahovac, Branka Radošević-Mitrović, te Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, za ovu godinu su najavili bogat kulturno-umjetnički sadržaj, te pozvali sve poštovaoce muzičke, ali i drugih vrsta umjetnosti da posjete izabrane kulturne događaje.

„Dani Vlade S. Miloševića“ su događaj kulturnog, umjetničkog i edukativnog karaktera, i kao takav je prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini i regionu, još od njegovog prvog održavanja, 2000. godine. Program svečanosti će ove godine biti izveden u periodu od 10. do 28. aprila, u Kulturnom centru Banski dvor, Muzeju RS, Muzeju savremene umjetnosti RS, Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, te u Domu omladine i Dječijem pozorištu RS.

Manifestacija će biti otvorena koncertom Kamernog orkestra Akademije umjetnosti, a tokom dana trajanja „Dana“ posjetioci će moći da uživaju u koncertima, reviji filmova studenata ove akademije, pozorišnim predstavama, izložbama, promocijama knjiga, te naučnim skupovima i predavanjima.

Kompanija m:tel je već tradicionalni prijatelj kulturnih događaja širom BiH, pa tako i ove manifestacije, te je i ove godine dugogodišnje prijateljstvo potvrđeno partnerstvom m:tel-a sa organizatorom, Akademijom umjetnosti u Banjaluci.

Važno je napomenuti da je Akademija umjetnosti u Banjaluci odlučila da sredstva prikupljena od dobrovoljnih priloga posjetilaca ove manifestacije, za čije događaje će biti slobodan ulaz, donira u humanitarne svrhe, za mališane za čije je liječenje akcija prikupljanja sredstava u toku.

m:tel – imate prijatelje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *