Počinju Dani Vlade S. Miloševića u Banjaluci

Kultura

Akademija umjetnosti u Banjaluci, organizator je tradicionalne kulturne manifestacije „Dani Vlade S. Miloševića“, koja ove godine počinje 10. aprila i to koncertom Kamernog orkestra ove akademije, a koji će biti održan u Narodnom pozorištu RS, sa početkom u 20 časova.

„Dani Vlade S. Miloševića“ će trajati do 28. aprila, a posjetioci će biti u prilici da u nizu kulturnih događaja koji su organizatori pripremili za ovogodišnju manifestaciju, a za koje je ulaz besplatan, izaberu one koje ne žele da propuste. U prvoj sedmici će se, pored Kamernog orkestra, banjalučkoj publici predstaviti i Novosadski duvački kvintet, koncertom u Kulturnom centru Banski dvor, 11. aprila, te koncerti „Muzika za violinu i klavir“, izvođača Marka Josifoskog i Vladimira Miloševića iz Beograda, u istom centru, 12. aprila, kao i „Klavirska muzika u četiri ruke“ izvođača Snježane Popović Vuleta i Željke Jovanić iz Banjaluke, 13. aprila.

Pored koncerata, za 12. april je planirana i revija filmova studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci, u Domu omladine, a u Dječijem pozorištu RS biće odigrana i pozorišna predstava „Kolo života“. Sve navedene manifestacije počinju u 20 časova, a važno je naglasiti da će ovogodišnji „Dani“ imati i humanitarni karakter, tako što će na svim ovim događajima posjetioci moći da doniraju sredstva koja će biti usmjerena u svrhu liječenja djece oboljele od teških bolesti.

Ova kulturna manifestacija koja se održava 18. put, a povodom godišnjice rođenja jednog od najvećih kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga Vlade S. Miloševića, njeguje svoja tradicionalna prijateljstva, između ostalog i sa kompanijom m:tel, koja je i ovog puta pomogla realizaciju ovog velikog kulturnog događaja u gradu na Vrbasu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *