Manifestacija “Dani srpske kulture” u Moskvi

Kultura

Molitvom i nastupom ruskog dječijeg folklornog ansambla koji je izveo pjesmu “Pukni zoro” na srpskom jeziku u Moskvi je počela manifestacija “Dani srpske kulture”.

Otvorene su izložbe slika, ikona, rukotvorina, knjiga, te predstavljene ponude turističkih kompanija Srbije i Republike Srpske.

U Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi je rečeno da će se sa bogatim sadržajem ove manifestacije zainteresovani moći upoznati do 14. maja.

“Danas ćemo predstaviti program Škole ikonopisa Odigitrija Eparhije zvorničko-tuzlanske, uz pomoć Udruženja građana Srpsko-ruska zajednica – Zavet, kao i zmijanjski vez, koji je uvršten na reprezentativnu Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa”, naveli su u Predstavništvu Srpske.

Prisutne su sinoć na otvaranju pozdravili savjetnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević i ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić, te predstavnici uprave grada Moskve, Industrijsko-trgovinske komore Ruske Federacije, društvenih organizacija rusko-srpskog prijateljstva, kao i sveštenici Ruske i Srpske pravoslavne crkve.

Manifestacija se održava u Međunarodnom fondu slovenske pismenosti i kulture.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *