Dukiću Zlatna Žar-ptica za “Pustolovine Boleta Komete”

Kultura

Banjalučki pozorišni autor Marko Dukić osvojio je nagradu Zlatna Žar ptica za predstavu “Pustolovine Boleta Komete” na Međunarodnom Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu

Nagrada za ukupan umjetnički utisak s naglaskom na kreativnu i inovativnu animaciju na 17. Međunarodnom Naj, naj, naj, festivalu u Zagrebu osvojio je Marko Dukić, autor predstave “Pustolovine Boleta Komete”, u izvođenju banjalučkog Nevid Teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac iz Banjaluke, navodi se na zvaničnoj internet stranici tog festivala.

Nakon odgledanih devet hrvatskih i četiri strane predstave u Gradskom kazalištu Žar ptica, o najboljima u 11 kategorija odlučio je stručni žiri u sastavu Želimir Mesarić, predsjednik, Bojana Radović, Marija Sekelez, Mia Mitrović i Marko Makovičić.

Naj, naj, naj festival završen je u nedjelju dodjelom nagada i izvođenjem predstave “Ja i moji osjećaji” Gradskog kazališta Žar ptica.

U proteklih 17 godina na Naj, naj, naj festivalu prikazano je gotovo 270 predstava, od kojih su 60-ak izvela dječija pozorišta iz cijelog svijeta. Festivalske predstave od osnivanja do danas posjetilo je više od 70 hiljada posjetilaca.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *