Gran pri Festivala pozorišta za djecu predstavi “Kresivo”

Kultura

Predstava “Kresivo” teatra “Lalka” iz Varšave dobitnik je Gran prija za najbolju predstavu u cjelini na 16. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu “Banja Luka 2017”, na kome je nastupilo 12 teatara iz deset zemalja.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Kati Čato za predstavu “Palko” Lutkarskog pozorišta iz poljskog grada Bjalistoka, dok je nagrada za najbolju scenografiju pripala Barbari Stupici za predstavu “Pipi duga čarapa” Gradskog pozorišta lutaka iz Rijeke.

Žiri u sastavu Nikolaj Naumov, predsjednik žirija, i članovi Miroslav Radonjić i Mladen Đukić odlučili su da ove godine dodijele i pet ravnopravnih kolektivnih nagrada.

Kolektivna glumačka nagrada dodijeljena je predstavi “Aska i vuk” u izvođenju Malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda, kolektivna nagrada za lutkarsku animaciju pripala je Lutkarskom pozorištu iz Bjalistoka za predstavu “Palko”, a kolektivnu nagradu za lutkarsku animaciju žiri je dodijelio Pozorištu “Svjetla lutaka” iz turskog grada Luleburgaza za predstavu “Stijena”.

Ravnopravne nagrade dodijeljene su i Angelini Rusejovoj za ulogu Mišice u predstavi “Palčica” Lutkarskog pozorišta “Georgi Mitev” iz Jambola u Bugarskoj i Joseu za ulogu u predstavi “Kakčeve dogodovštine” Mini teatra iz Ljubljane.

Grad Banja Luka podržao je i ovogodišnji Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji se održavao od 14. oktobra do sinoć u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *