Emi 2016: “Igra prijestola” najnagrađivanija TV serija

Magazin

“Igra prijestola” osvojila je nagradu Emi drugu godinu za redom, čime je postala najnagrađivanija TV serija emitovana u udarnim terminima.

“Veep” je proglašena za najbolju komediju, a njena zvijezda, Džulija Luis Drajfus osvojila je šesti Emi kao najbolja glumica u tom žanru, prenosi AP.

Džefri Tambor je najbolji glumac za ulogu u “Transparent”, što je njegova druga Emi nagrada.

U jakoj konkurenciji, za najbolje dramske uloge Emi je osvojio Rami Malek za ulogu u “Mr. Robot” i Tatjana Maslejn za “Orphan Black”.

“Igra prijestola”, saga iz žanra fantazije, snimljena po romanu Džordža Martina, osvojila je ukupno 12 nagrada čime je postala najnagrađivanija serija svih vremena.

Na dodjeli nagrada bilo je i političkih prizvuka. Luis Drajfus, koja je nagradu posvetila svom ocu, osvrnula se u svom govoru na predsjedničku kampanju Donalda Trampa.

“Iskoristila bi ovu priliku da se lično izvinim zbog trenutne političke atmosfere. Mislim da je “Veep” srušio granicu između komedije i politike. Naša serija je počela kao politička satira, ali je ovih dana počela da izgleda kao realan dokumentarac”, rekla je Drajfusova.

Megi Smit je nagrađena za najbolju sporednu ulogu u posljednjoj sezoni “Downton Abbey” što je njena treća nagrada ali, kao i do sdaa” ona se nije pojavila na dodjeli.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *