Srbija dobila još jednog princa

Magazin

Princeza Danica Karađorđević na svet donela dečaka, zvonila sva zvona na Hramu svetog Save!

Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se danas i dobila sina.

U čast rođenja dečaka danas pre podne se oglasilo 49 zvona Hrama svetog Save u Beogradu.

Iz službe za odnose sa javnošću porodice Karađorđević saopšteno je da je blagoslov za oglašavanje zvona dao patrijarh srpski Irinej.

Ovo je prvo dete princa Filipa i princeze Danice, koji su se venčali prošle jeseni. Ime bebe još uvek nije objavljeno.

Filip, drugorođeni sin princa Aleksandra Drugog Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine, a posle toga je prešao u London, gde se školovao.

On je brat blizanac princa Aleksandra i drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posle princa naslednika Petra. Unuk je kralja Petra Drugog i kraljice Aleksandre. Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo (EHL) u Švajcarskoj.Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

Ljubitelj je surfinga, snoubordinga, fudbala i vežbanja, a interesuju ga slikarstvo, finansijska tržišta, muzika i meteorologija, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Njegova izabranica, Danica, ćerka je našeg poznatog slikara Milana Marinkovića – Cileta i Bebe Marinković. Rođena je 1986. godine u Beogradu, a u Parizu živi od 1992. godine. Danica je, takođe, slikarka, a u umetničkim krugovima poznata je pod pseudonimom Dana Maar.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *