Sarajlije uživale sa kulinarskim majstorom Rudolphom van Veenom

Magazin

Nekoliko hiljada građana Sarajeva danas je ispred Sarajevske katedrale prisustvovalo druženju sa Rudolphom van Veenom, holandskim kulinarskim majstorom i televizijskim voditeljom.

Pozdravljen je gromoglasnim aplauzom. “Dobar dan Bosnia, dobar dan Sarajevo”, kazao je holandski kuhar.

Dodao je da je divno biti prvi put u BiH i da je od kolega čuo mnogo o bh. kuhinji. Spomenuo je Eminu Zorlak koja radi s njim za 24Kitchen.

Djeca su mu poklonila crteže, a on je kazao da to voli više nego skupe poklone i da će ih okačiti u svojoj radnji. Od Opštine Stari Grad je dobio poklon, bosansku džezvu i fildžane za kafu.

Nakon pozdrava i poklona je uslijedio najzanimljiviji dio, kuhanje sa troje posjetilaca iz publike. Pripremali su tulipane od marcipana i brownie u malim saksijama.

Rudolph je i sa Mrvica timom pripremao slastice koje će ostati u trajnoj ponudi ove cafe-pekare koja danas otvara svoja vrata u ulici Jelićeva.

“Mislim da ‘Mrvica’ donosi jedan eklektičan miks internacionalnih i domaćih slastica ljudima u Sarajevu. Ova pekara je pravi primjer kako možete ostvariti snove kroz upornost i posvećenost bez kompromisa. Slatki snovi mogu da se ostvare”, kazao je ranije za Klix.ba ovaj poznati kuhar.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *