Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Britanska kraljica bivšu prostitutku odlikovala titulom počasne dame

Britanska kraljica bivšu prostitutku odlikovala titulom počasne dame

Britanska kraljica Elizabeta u čast svog skorašnjeg rođendana odlikovala je bivšu prostitutku Ketrin Elis Hili titulom počasne dame, a sve zbog njenog aktivizma na polju prava seksualnih radnika.

Ketrin je ovo priznanje dobila zbog žestoke borbe za dekriminalizaciju prostitucije na Novom Zelandu, a u tome je aktivna već 30 godina. Ona je 1987. godine je osnovala sindikat koji se bori za prava seksualnih radnika na Novom Zelandu, a od 2003. godine tamošnji bordeli legalno posluju, piše Blic Žena.

-Sve ovo je veoma dirljivo. Kad vidim kojim je sve ljudima ukazana ova čast, nikada u životu ne bih pomislila da će pripasti i meni. Ne znam šta kraljica misli o tome što sam bivša prostitutka, ali ja to nikad nisam krila. Zbog toga se i zalažem za legalizaciju – rekla je Hili, pa dodala:

“Bila sam šokirana kad su mi ponudili odlikovanje. Još uvijek sam u šoku. Čak ni prije nekoliko nedjelja mi nije padalo na pamet da bi tako nešto bilo moguće. Lijep je osjećaj. To je znak da se ipak nešto mijenja u našem svijetu”.

Titulu počasne dame kraljica Elizabeta dodjeljuje ženama koje su dale veliki doprinos društvu, a primjera radi neke od dama koje su već dobile ovu titulu jesu Anđelina Džoli, Ana Vintur, Helen Miren, Elizabet Tejlor…

SrpskaInfo.com

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh