Dubfire na Nektar FreshWave Festivalu

Magazin

Nova potvrđena superzvijezda i jedan od headlinera ovogodišnjeg izdanja Nektar FreshWave festivala je techno senzacija, fenomenalni Dubfire!

Čuveni iransko-američki DJ/producent i dobitnik Grammy nagrade Dubfire je jedno od trenutno najcjenjenijih DJ-eva i producenata na svjetskoj techno sceni! Osim što ga prati armija fanova iza njegovog rada stoje neka od najvećih imena svjetske muzičke scene kao što su Sven Vath i Richie Hawtin ali i oslonaca techno muzičke industrije, čuvenih kuća i izdavačkih giganata: Cocoon, Get Physical, Minus or Rekkids.

Kao dio legendarnog elektronskog dvojca Deep Dish, Dubfire je osvojio Gremi, a njihov posljednji album, “George is On”, 2005. je katapultirao rad ovog dvojca širom planete i obezbijedio im mjesto na mejnstrim sceni. Ipak, uprkos uspjehu, 2006. ova dva muzičara odlučili su se na kreativnu pauzu i izgradnju solo karijera.

Uprkos skepticizmu iz određenih krugova unutar industrije, Dubfire se brzo integriše u minimal-tehno scenu, potpisujući nekoliko ključnih izdanja koja ga cementiraju na poziciji vizionara i silu na koju treba računati u svjetskoj underground muzičkoj sceni.

Prva potvrda ove konstatacije stiže 2007. godine, sa lansiranjem etikete sa obećavajućim imenom Nauka+Tehnologija Digital Audio (SCI+TEC). U početku formiran kao isključivo digitalni label i sredstvo za izdavanje sopstvene produkcije, danas, 10 godina poslije, platforma je za različite umjetnike i objave izdanja u svim formatima.

Fascinacija tehnologijom i njeno sprovođenje u djelo na obe strane – u studiju i na bini, postavlja Dubfire-a u jedinstvenu poziciju kao nekoga ko nastupa sa mnogo opreme i samim tim unapređuje sam pojam i rad DJ-a. Osim sklonosti ka istraživanju novih tehnologija i njene primjene u setu, njegov su zaštitni znak mračne i debelim basom obojene dionice.

Dubfire promoviše svoj jedinstveni zvuk širom planete, od Brazila do Japana, a po prvi put predstaviće se publici ovogodišnjeg izdanja Nektar FreshWave festivala u četvrtak, 10. avgusta!

Ovogodišnje izdanje Nektar FreshWave festivala održaće se 10. 11. i 12. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *