Projekt Rakija na desetom Demofestu!

Magazin

Demofest predstavlja novo muzičko ime koje će obogatiti revijalni program jubilarnog, desetog izdanja najvećeg regionalnog festivala demo bendova!

Riječ je o bendu Projekt Rakija, koji čine članovi iz BiH i Holandije i koji kombinuje prepoznatljivi balkanski zvuk sa žanrovima kao što su rock, electronica, reggae i dance, a na banjalučkom Demofestu će nastupiti 22. jula, posljednje festivalske večeri.

Ova muzička grupa okupljena je oko bh. gitariste Igora Sekulovića, koji pokušava da unese novi život u tzv. Balkan sound kombinujući ga sa visokoenergetskom mješavinom groovy ritmova, bujnom balkanskom duvačkom sekcijom i žestokim rock gitarama. Bend je svojevrsna zajednica kreativca, mladih talenata i iskusnih muzičara, koji ujedinjuju svoje veštine u jedinstveno muzičko iskustvo, što je dobitna formula za vrhunsku zabavu.

Projekt Rakija je debitantski album “Welcome To The Family” objavio 2013. godine i njime ostvario međunarodni uspjeh, nakon čega je uslijedila i prateća turneja širom Evrope. Drugi album nosi naziv “Pump Up The Radio”, a objavljen je 2015. godine. Krase ih vrlo energični nastupi i inovativan i originalni zvuk, a bend ne stvara samo muziku, već je okrenut i stvaranju vizuelne umjetnosti, kao što je strip, koji su objavili uz prvi album.

Projekt Rakija se trenutno nalazi na velikoj festivalskoj turneji, u sklopu koje će zasvirati i na banjalučkom Demofestu.

Podsjećamo, jubilarno izdanje Demofesta je podržala Banjalučka pivara kao glavni pokrovitelj, prijatelj festivala je kompanija m:tel, a zvanični telefon festivala je Huawei P10.

U revijalnom programu desetog Demofesta nastupiće slavna svjetska imena kao što su Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Rudimental DJ, zatim Freemasons, Funkerman i Dubioza kolektiv, te Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

{youtube}9ItWihz78P0{/youtube}

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *