Kad partner kaže “nije mi ništa”…

Magazin

Kada vaš partner ili partnerka prolazi kroz težak period, prirodno je da pokušate nekako da pružite utehu. Ali, šta kada odbija da vam kaže u čemu je problem?

Stručnjak za veze Džejn Grir objašnjava da nikako ne bi trebalo da insistirate da vam partner kaže šta je to što ga tišti, posebno ukoliko vam kaže da bi to radije da zadrži za sebe. “Insistiranjem ćete ga samo udaljiti od sebe”, kaže Grirova.

Svako ima različite načine na koje se suočava sa emocionalnim stresom i neki ljudi jednostavno vole da probleme zadrže za sebe jer ne žele da budu previše ranjivi pred partnerom, objasnila je stručnjak za veze.

Osim toga, razlog za to što ne žele da razgovaraju o onome što ih muči je možda taj što nisu sigurni tačno kroz šta prolaze i nisu sasvim spremni da se suoče sa problemom.

Čak i ako imate partnera sa kojim inače razgovarate o svemu, postoji čitav niz razloga zašto neće da priča sa vama o nekom problemu.

Možda jednostavno žele sami da se suoče sa nekim problemom, otići će u dugu šetnju da o svemu razmisle ili će možda trenirati više nego inače.

“Najgore što možete da uradite u tom slučaju je da insistirate: ‘Stvarno želim da znam’ ili ‘možda mogu da pomognem'”, kaže Grirova.

Bez obzira na to što su vaše namere dobre, pritiskanje partnera da vam se poveri kada je jasno da to ne želi učiniće da fokus sa problema prebacite na sebe. Jer, “to izgleda kao da smatrate da je problem u vama”, kaže ona.

U svakom slučaju, ekspert za veze smatra da na ovaj način uskraćujete svom partneru poštovanje, pa je najbolje da to ne radite.

Uostalom, ako imate zdrav odnos u kojem ne nedostaje komunikacije, verovatno će vam se u nekom trenutku poveriti, samo nije spreman da to uradi tada kada vi želite.

Mondo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *