Održan sastanak delegacija RS i Srbije

Politika

Zajednički projekti u energetici, naročito u Podrinju, rješavanje problema u vezi sa puštanjem u saobraćaj novoizgrađenog mosta Bratoljub, koji povezuje Bratunac u RS i Ljuboviju u Srbiji, te pomoć pojedinim opštinama, bili su u fokusu razgovora delagacija Vlada Srbije i RS, koje su predvodile premijerke Ana Brnabić i Željka Cvijanović.

Sastanku u sjedištu Vlade RS u Banjaluci prisustvovao je i predsjednik RS Milorad Dodik.

– Drago mi je zbog sve veće bliskosti RS i Srbije, a najbitniji su nam energetski projekti koji će omogućiti energetsku nezavisnost i stabilnost i koje ćemo detaljnije dogovoriti u aprilu – rekla je Brnabić, i dodala da će posjetu Banjaluci morati da završi ranije jer, kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, u srpskoj prestonici prisustvuje “svečanom prijemu koji povodom Dana RS i godišnjice proglašenja prvog Ustava RS, priređuje predstavništvo Republike Srpske u Srbiji”.

Premijerka Brnabić je potvrdila je da je predsjednikom RS Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović razgovarala i o pomoći pojedinim opštinama u RS, te naglasila da joj je drago što se na ovakav način potvrđuju specijalne paralelene veze RS i Srbije.

– Drago mi je što je prethodna Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem stabilizovala budžet i stvorila uslove da danas možemo da pomognemo opštinama i građanima u RS – rekla je Brnabićeva.

Sastanku su prisustvovali i ministri Srpske za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministri Srbije rudarstva i energetike Vladimir Antić i zaštite životne sredine Goran Trivan.

Prethodno je delagaciju Srbije na Aerodromu Banjaluka u Mahovljanima dočekala potpredsednik Vlade Srpske Srebrenka Golić.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *