Čavić kandidat NDP za premijera RS

Politika

Predsjedništvo NDP kandidovalo je lidera stranke Dragana Čavića za predsjednika Vlade RS nakon oktobarskih izbora.

Zamjenik predsjednika stranke Krsto Jandrić pozvao je stranke Saveza za promjene, ali i ostale partije i nevladine organizacije da podrže Čavića.

– Ne predlažemo ga samo zato što je naš kandidat, već zato što je najbolji kandidat. Nije imao tutora, razmišlja svojom glavom. Pozvaćemo partnere da o tome razgovaramo – rekao je Jandrić.

Čavić je rekao da NDP ne pada na pamet da mijenja stranu i da nisu izašli iz SzP, ali da više neće biti partneri sa SDS i PDP ako ga ne podrže.

– Razgovaraćemo o tome, ne želimo zakulisne radnje – izjavio je Čavić.

Komentarišući izjavu lidera SDS Vukote Govedarice da će sa Čavićem prvim razgovarati ako pobijedi za predsjednika RS, Čavić je rekao da nije riječ samo o premijeru RS, već i da se treba otkriti imena kandidata za ministre.

Čavić je rekao da će Željka Cvijanović biti kandiat SNSD za predsjedniks RS. Čavić tvrdi da je plan Milorada Dodika da se u slučaju pobjede za člana Predsjedništva BiH povuče, a da njegovo mjesto zauzme Nebojša Radmanović.

Potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović upozorio je da je uslov da Govedarica pobijedi za predsjednika RS i to da izgovori ime Dragana Čavića, da bi na taj način dobio Krajinu.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *