Premijerka ne bi da se miješa, ali bi rastjerivala vodenim topovima

Politika

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se ne miješa u stvari koje nisu u njenoj nadležnosti i da se zato ne miješa ni u istragu u predmetu Davida Dragičevića.

– To nije moj posao, nemam znanja da vodim istragu, to rade neki drugi koji su za to obučeni i čiji je to posao, rekla je Cvijanović na posebnoj sjednici na kojoj se razmatra stanje bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj – “Pravda za Davida – pravda za sve”.

Ona je ponovila da ne zna kakvi su nalazi istrage i da se ne miješa u rad sudova, tužilaštava i policije.

BN televizija je objavila da se premijerka Željka Cvijanović zalaže se da policija rastjera grupu ”Pravda za Davida” koja se svakodnevno okuplja na banjalučkom Trgu Krajine zahtijevajući utvrđivanje pune istine o okolnostima smrti Davida Dragičevića.

Cvijanovićeva je to navodno zahtijevala na zatvorenim sastancima najužeg rukovodstva SNSD-a i Republike Srpske, na kojima se razmatrala bezbjednosna situacija u Banjaluci.

Prema istom izvorrima BN-a, Cvijanovićeva je predlagala da specijalna jedinica MUP-a RS interveniše, a ukoliko bude potrebno, da upotrijebi i vodene topove.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *