Govedarica: Neprihvatljivo povećanje zaduživanja

Politika

Šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica rekao je da klub poslanika ove stranke neće prihvatiti Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu, jer Vlada, kako kaže, skoro polovinu izvornih prihoda u budžetu troši na otplatu dugova.

– To je neprihvatljivo i to treba mijenjati – rekao je Govedarica tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu.

On je naveo da Vlada Srpske od 2012. godine, kada je usvojen novi Zakon o zaduženju, dugu i garancijama Srpske, pokriva budžetski deficit kratkoročnim i dugoročnim zaduženjima.

Govedarica je dodao da je time dobijen jedan veliki okvir za zaduživanje, koji je drastično veći nego što je bilo po starom zakonu.

Prijedlogom odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu vrši se izmjena maksimalnog iznosa dugoročnog zaduživanja Srpske za ovu godinu sa 477.000.000 KM na iznos do 540.126.000 KM.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *