Savjet ministara sutra o migrantima

Politika

Savjet ministara razmatraće sutra informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o uvrštavanju lica na listu označenih prema kojima će biti primjenjivane restriktivne mjere.

Pred ministrima će se naći završni izvještaj o sprovođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja o BiH za 2016. godinu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu predstavnika BiH u Mješovitoj komisiji za praćenje sprovođenja Sporazuma o određivanju graničnih prelaza između BiH i Srbije i Crne Gore i Sporazuma između BiH i Srbije i Crne Gore o pograničnom saobraćaju za period od 6. oktobra 2017. do 13. aprila ove godine.

Savjet ministara razmotriće informaciju o realizaciji “Perspektiva” programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog vojnog osoblja i “Preventiva” projekta zaštite mentalnog zdravlja pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u 2017. godini.

Na dnevnom redu je informacija o sprovedenim aktivnostima u pripremi strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH 2018-2022. godine i prijedlog odluke o usvajanju strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH 2018-2022. godine.

Pred ministrima će se naći izvještaj o sprovođenju revidiranog akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite 2013-2016 i utrošku grant sredstava za 2016. godinu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *